April 24, 2019VELKOMMEN TIL SOLHEIMSBEITE HYTTEFELT.

Velkommen til Tuddal

Tuddal er en bygd i Hjartdal kommune i Telemark og ligger på sørsida av Gaustatoppen med sine 1883 meter over havet.

Tuddal er en helårs destinasjon og er like attraktiv sommer som vinter. Området regnes for å være ett av de mest snøsikre områdene på Østlandet.

Med noe over 2 timers kjøring fra Oslo, Bærum, Asker og noe mindre fra de fleste byene i Vestfold har Tuddal blitt et svært populært område å bygge fritidsbolig.

Tuddal er en levende bygd med 350 innbyggere, skole, kirke matbutikk og kafe og en av turist attraksjonene er bygdetunet med mange gamle bygninger. På fjellet ligg Tuddal Høyfjellshotell som har 100 års hotell drift å se tilbake på.

Tuddal har gamle og lange tradisjoner innen kunst og kultur som rosemaling og hardingfelespill.

I fjellområdene rundt bygda er variert terreng med gode muligheter for fotturer, skiturer, fiske og jakt, samt det er mye bær å finne i både i skogen og på fjellet.

Den største attraksjonen er selveste Gaustatoppen som har besøk av mer enn 50.000 turister hvert år. De aller fleste går opp på bena om sommeren og mange på ski om vinteren. I tillegg er Gaustabanen som går inne i fjellet blitt svært populært særlig for skientusiaster som står på brett eller slalåm og som ønsker å kjøre fritt ned fra toppen.

En 25 minutters kjøretur fra Tuddal ligger Rjukan med attraksjoner som tungtvannsfabrikken på Vemork og Solspeilet som begge har fått internasjonal oppmerksomhet.

Start typing and press Enter to search